Skip to main content

Έτοιμο να απαντήσει το Ισραήλ στην ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους Κρουζ

EPA/IRANIAN ARMY OFFICE / HANDOUT

Το Ιράν επιβεβαίωσε επίσης ότι το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έχει ξεκινήσει την επίθεση με πυραύλους και drone εναντίον του Ισραήλ

Έτοιμο να απαντήσει το Ισραήλ στην ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους Κρουζ, μεταδίδουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ

Τα drones αναμένεται να χρειαστούν τουλάχιστον δυο ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ, αλλά ήδη η ισραηλινή αεράμυνα αναχαιτίζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Ιράκ και της Ιορδανίας.

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν

«Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη απευθείας από το έδαφός του εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, σε μια ριζική αλλαγή τακτικης από τη συνήθη χρήση των αντιπροσώπων του, επιβεβαίωσε ο IDF, εννοώντας τη Χαμάς και τη Χεζμπολλάχ. Επίσης, φέρεται να εκτοξεύτηκαν drones και πύραυλοι από την Υεμένη και άλλες χώρες της περιοχής.

Το Ιράν επιβεβαίωσε επίσης ότι το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έχει ξεκινήσει την επίθεση με πυραύλους και drone εναντίον του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός  επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν.

Στρατιωτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα drones θα αρχίσουν να φτάνουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome εκτοξεύει πυραύλους αναχαίτισης καθώς εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τον Λίβανο.

Πηγές του IDF ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν αναφορές για κατάρριψη drones στον εναέριο χώρο της Συρίας με βάση επιχειρησιακές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισραηλινά αεροσκάφη είχαν ήδη αρχίσει να καταρρίπτουν drones από τις 24.00.

Οι δυνατότητες κατάρριψης του IDF περιλαμβάνουν αεροσκάφη, Iron Dome, David’s Sling και το σύστημα πυραύλων Arrow.

Επιπλέον, ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρυπτογράφηση GPS για να απενεργοποιήσει ορισμένα είδη  drones.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Τεχεράνη ή οι υποστηριζόμενες οργανώσεις από το Ιράν,ενδέχεται επίσης να εκτοξεύσουν βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και άλλους πυραύλους προς το Ισραήλ σε κάποιου είδους επικαλυπτόμενο κύμα με τις επιθέσεις με drone.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό