Skip to main content

Ιταλία: Αυξήθηκαν οι τραυματίες από την έκρηξη σε τεχνητό φράγμα έξω από την Μπολόνια

REUTERS/Claudia Greco

Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο «μείον οκτώ», τριάντα μέτρα κάτω από το τεχνητό φράγμα

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της έκρηξης που σημειώθηκε σε κέντρο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας σε τεχνητό φράγμα έξω από την Μπολόνια, οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις, οι τραυματίες σε πέντε και οι αγνοούμενοι είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ερευνών, η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο «μείον οκτώ», τριάντα μέτρα κάτω από το τεχνητό φράγμα. Στο σημείο του τραγικού συμβάντος, την ώρα αυτή επιχειρούν εξήντα πυροσβέστες, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «πρόκειται για τραγικό θέαμα».

REUTERS/Claudia Greco

«Θέλουμε να μάθουμε σε τι οφείλεται η τραγωδία»

Ο γενικός εισαγγελέας της Μπολόνια Τζουζέπε Αμάτο τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων παροχής βοήθειας, θα ξεκινήσει δικαστική έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης. «Τώρα είναι η στιγμή των δακρύων και του πένθους, αλλά μετά θέλουμε να μάθουμε σε τί οφείλεται η τραγωδία αυτή», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια Στέφανο Μπονατσίνι.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, τέλος, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην όλη αυτή υπόθεση, η οποία κόστισε την ζωή σε ανεξακρίβωτο, ακόμη, αριθμό ανθρώπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ