Skip to main content

Ταιβάν: Περισσότεροι από 600 οι εγκλωβισμένοι μετά τον σεισμό – Στους 13 οι νεκροί

Taiwan National Fire Agency/Handout via REUTERS

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης μετά από ισχυρό σεισμό

Τους 13 έφτασαν οι νεκροί μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ταιβάν μετά τον εντοπισμό ενός ακόμη πτώματος στο Εθνικό Πάρκο Ταρόκο, και τους 1.145. οι τραυματίες.

Ταυτόχρονα, πάνω από 600 άνθρωποι – εκ των οποίων σχεδόν 450 σε ένα ξενοδοχείο στο εθνικό πάρκο – παραμένουν εγκλωβισμένοι τρεις ημέρες μετά τον σεισμό.

«Οι διασώστες δεν το βάζουν κάτω»

Ελικόπτερα διάσωσης συνδράμουν για να μεταφέρουν ανθρώπους σε ασφαλές μέρος μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός σε δρόμους και το μπλοκάρισμα σηράγγων, αφήνοντας εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα βουνά.

Οι διασώστες έριξαν επίσης από αέρος τρόφιμα και προμήθειες σε μαθητές, δασκάλους και κατοίκους σε ένα δυσπρόσιτο δημοτικό σχολείο.

«Οι διασώστες δεν το βάζουν κάτω», δήλωσε την Παρασκευή ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Χσιάο Μπι Χιμ, χαρακτηρίζοντάς τους «αληθινούς ήρωες μιας ανθεκτικής Ταϊβάν».

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται

Ο σεισμός της Τετάρτης ήταν ο σοβαρότερος στην Ταϊβάν από τότε που ένας σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε το νησί το 1999.

Περισσότεροι από 300 μετασεισμοί έχουν πλήξει έκτοτε το Χουαλιέν, το επίκεντρο του σεισμού, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Ο τελευταίος μετασεισμός – μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – έγινε αισθητός στην περιοχή το πρωί του Σαββάτου.

Με πληροφορίες από: DW, AFP, AP