Skip to main content

Κύπρος: Πιθανώς το Σάββατο η αναχώρηση του 2ου πλοίου με βοήθεια για τη Γάζα

Φωτ. REUTERS/Ahmed Zakot

Το Open Arms θα συνοδεύσει το Jennifer μαζί με ένα άλλο βοηθητικό σκάφος για τη μεταφορά εξοπλισμού

Πιθανότατα το Σάββατο πρόκειται να αναχωρήσει από τη Λάρνακα της Κύπρου το δεύτερο πλοίο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Βάσει των πληροφοριών του ΚΥΠΕ, το ταξίδι του πλοίου Jennifer, το οποίο θα είναι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου «Αμάλθεια», θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες.

Μεταφορά και εξοπλισμού

Το πλοίο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μεταφέρει και την πλατφόρμα την οποία είχε μεταφέρει και το πλοίο Open Arms μαζί του στη Γάζα.

Το Open Arms, το πλοίο ισπανικής ΜΚΟ, το πρώτο που μετέφερε διά θαλάσσης 200 τόνους τροφίμων στη Γάζα, θα συνοδεύσει το Jennifer μαζί με ένα άλλο βοηθητικό σκάφος για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Γρηγορότερα τα επόμενα ταξίδια

Στόχος είναι να παραμείνει στη Γάζα η πλατφόρμα, την οποία έφερε πίσω στη Λάρνακα το Open Arms για κάποιες επισκευές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις οποίες τα επόμενα ταξίδια πλοίων στη Γάζα θα διαρκούν λιγότερο.

Και τα δύο πλοία, το Open Arms, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με απόπλου από το λιμάνι της Λάρνακας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, και το Jennifer, είναι μέρος των αποστολών που διοργανώνει η μη κυβερνητική οργάνωση World Central Kitchen (WCK).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ