Skip to main content

ΗΠΑ: 25 εκατ. δολάρια για την εκστρατεία Μπάιντεν θέλουν να συγκεντρώσουν Ομπάμα – Κλίντον

REUTERS/Leah Millis (φωτ. αρχείου)

Σε all-American εκδήλωση στο Radio City της Νέας Υόρκης

Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον θέλουν να συγκεντρώσουν 25 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, σε εκδήλωση σήμερα στη Νέα Υόρκη, με συντονιστή τον παρουσιαστή του Late Show Stephen Colbert.

Οι προσκεκλημένοι, χιλιάδες, στο Radio City Music Hall: οι καλλιτέχνες Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo και Lea Michele θα εμφανιστούν και μερικοί από τους πλουσιότερους καλεσμένους θα φωτογραφηθούν από τη διάσημη φωτογράφο Annie Leibovitz.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos δείχνουν το ποσοστό αποδοχής του στο 40% και μια δύσκολη κούρσα με τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ετών 77 , ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση της Πέμπτης κοστίζουν από 250 έως 500.000 δολάρια. Αναμένονται περισσότερα από 5000 άτομα. Η εκδήλωση δεν θα μεταδοθεί στην τηλεόραση, αλλά θα μεταδοθεί περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα.

Από τη έντονη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μπάιντεν έχει επισκεφθεί όλες τις μεγάλες πολιτείες, αλλά κυρίως έχει μιλήσει σε πολύ μικρότερα πλήθη, ως μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής για να δώσει έμφαση στην αλληλεπίδραση με τους απλούς πολίτες. Τη χώρα έχει «οργώσει» και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Η υποστήριξη από τον δημοφιλή Ομπάμα θα μετρήσει σίγουρα πολύ, αλλά πολλοί ψηφοφόροι είναι εξοργισμένοι από την υποστήριξή του στο Ισραήλ στην απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Η σημερινή εκδήλωση είναι μια τεράστια επίδειξη δύναμης και μια αληθινή αντανάκλαση της δυναμικής επανεκλογής του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις», δήλωσε ο συμπρόεδρος της εκστρατείας Τζέφρι Κάτζενμπεργκ σε μια δήλωση.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 53 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο και 10 εκατομμύρια δολάρια το 24ωρο μετά την ομιλία του στις 7 Μαρτίου στο Κογκρέσο. Ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα υπερβεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων του Τραμπ.

Ανησυχίες για μια νίκη Τραμπ

Ο Ομπάμα εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Μπάιντεν για μια πιθανή νίκη Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος επισκέφθηκε πρόσφατα στον Λευκό Οίκο προετοιμάζοντας ένα βίντεο για την επέτειο του νόμου για την σπουδαιότερη ίσως μεταρρύθμιση της διακυβέρνησής του για την υγειονομική περίθαλψη, το Obamacare.

Ο Μπάιντεν κάνει εκστρατεία στις προσπάθειές του να ενισχύσει τον νόμο και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι θέλουν να τον τερματίσουν.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε την εκδήλωση του Μπάιντεν με τον Ομπάμα και την Κλίντον για να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του. «Το καρτέλ Ομπάμα-Κλίντον πιστεύει ότι θα μας νικήσει αύριο, αλλά έχω κάτι που ΠΟΤΕ δεν θα έχουν», είπε σε έκκληση συγκέντρωσης κεφαλαίων την Τετάρτη, αναφερόμενος στους υποστηρικτές του.