Skip to main content

Γαλλία: Με πρόταση μομφής απειλούν την κυβέρνηση οι Ρεπουμπλικανοί

REUTERS/Stephanie Lecocq
Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ερίκ Σιοτί

«Η πρόταση μομφής είναι στο τραπέζι, πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ερίκ Σιοτί

Στην  κατάθεση πρότασης μομφής με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης του Γκαμπριέλ Αττάλ ακόμη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, απειλεί το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων (LR), μετά την ανακοίνωση για το δημόσιο έλλειμμα που έφτασε πέρυσι στο 5,5%.

«Η πρόταση μομφής είναι στο τραπέζι, πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ερίκ Σιοτί, μιλώντας στο BFMTV. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση, σε αυτήν την ολίσθηση που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του έθνους μας», υποστήριξε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, μη αποκλείοντας την πτώση της κυβέρνησης πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι νομοθετική προθεσμία, ούτε πολιτική προθεσμία, είναι για τον κ. Μακρόν, όχι για εμάς »,τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σιοτί υποστήριξε μάλιστα ότι ήδη η Γαλλία «ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα, στα χρόνια της κρίσης χρέους» όσον αφορά τη διαχείριση των δημοσίων λογαριασμών της.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν 60 έδρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, που αν προστεθούν σε εκείνες της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση, που διαθέτει μόνο σχετική πλειοψηφία.  στην Εθνοσυνέλευση.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο Σιοτί τόνισε ότι «αυτή η καταστροφική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών πρέπει να σταματήσει».  Όπως είπε, «δεν μπορούν πλέον οι Γάλλοι να πληρώνουν για τον υπερβολικό τρόπο ζωής της κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη

Με την πλάτη στον τοίχο