Skip to main content

ΗΠΑ: Δεκτό το αίτημα Τραμπ να ανασταλεί η καταδίκη για απάτη ύψους 464 εκατ. δολαρίων

REUTERS/Rebecca Cook

Ο δικαστής συμφωνεί να μειώσει την εγγύηση σε 175 εκατ. δολάρια

Δεκτό έγινε το αίτημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναστείλει την καταδίκη του για απάτη ύψους 464 εκατ. δολαρίων (365 εκατ. λιρών), δίνοντάς του 10 ημέρες για να καταβάλει μειωμένο ποσό ύψους 175 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο δικαστής στη Νέα Υόρκη είπε το «ναι» αφότου η νομική ομάδα του πρώην προέδρου είχε δηλώσει ότι δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει εγγύηση από ιδιωτική εταιρεία για ολόκληρο το ποσό.

Αρχικά, η προθεσμία για την καταβολή του ομολόγου ύψους 464 εκατ. δολαρίων έληγε τη Δευτέρα.

Μπαίνει «φρένο» στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

Εάν δεν το είχε πράξει, οι αρχές της Νέας Υόρκης θα μπορούσαν να είχαν αρχίσει να κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις περιουσίες του.

Ωστόσο, εάν καταβάλει τη μειωμένη εγγύηση ύψους 175 εκατ. δολαρίων, θα καθυστερήσει την εκτέλεση της απόφασης για απάτη και θα προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ θα συνεχίσει την έφεσή του.

Το εφετείο συμφώνησε επίσης να καθυστερήσει την εκτέλεση άλλων ποινών που αποτελούσαν μέρος της αρχικής απόφασης, όπως η απαγόρευση στον πρώην πρόεδρο και τους μεγαλύτερους γιους του να διευθύνουν επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε υπεύθυνος νωρίτερα φέτος για επανειλημμένη διόγκωση της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.

Την περασμένη εβδομάδα οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν μπόρεσε να καλύψει το πρόστιμο των 464 εκατομμυρίων δολαρίων παρά το γεγονός ότι προσέγγισε πολλές χρηματοπιστωτικές εταιρείες για να παράσχει εγγύηση.

Για να εξασφαλίσει ένα ομόλογο, ένα άτομο πρέπει να αποδείξει στην εταιρεία που παρέχει την εγγύηση ότι διαθέτει αρκετή ρευστότητα, συνήθως με τη μορφή μετρητών ή μετοχών.