Skip to main content

BBC: Νεκροί δύο δράστες του μακελειού της Μόσχας

REUTERS/Maxim Shemetov

Τα έγγραφα του ενός από αυτούς, βρίσκονται στη διάθεσή του του BBC αλλά δεν ανακοινώνει το όνομά του μέχρι να βεβαιωθεί ότι η οικογένειά του έχει λάβει γνώση του θανάτου του

Νεκροί είναι δύο από τους δράστες του μακελειού στην Μόσχα, σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία του BBC. Μάλιστα όπως αναφέρει, τα έγγραφα του ενός από αυτούς, βρίσκονται στη διάθεσή του, αλλά δεν ανακοινώνει το όνομά του μέχρι να βεβαιωθεί ότι η οικογένειά του έχει λάβει γνώση του θανάτου του.

Πηγή του BBC, που γνωρίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών υποστηρίζει ότι ο ένας σκοτώθηκε μέσα στον συναυλιακό χώρο, και ο άλλος -του οποίου το διαβατήριο έχει στην κατοχή του στο BBC- στην περιοχή Μπριάνσκ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις  σταμάτησαν ένα λευκό Renault, στο οποίο επέβαινε.

Του είχε ζητηθεί να φύγει από την Ρωσία

Σύμφωνα με την έρευνα, για ένα διάστημα, ο θανών ζούσε στο Ποντόλσκ, όπου το 2018, το δικαστήριο της πόλης έκρινε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες παραμονής στη Ρωσική Ομοσπονδία – είχε υπερβεί την περίοδο παραμονής των 90 ημερών. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ρούβλια και διατάχθηκε να προβεί σε «ελεγχόμενη αναχώρηση» από τη Ρωσία.

Το BBC έχει επίσης στη διάθεσή του αντίγραφο του εγγράφου του Σαμσιντίν Φαριντούνι, το βίντεο της ανάκρισης του οποίου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Μπριάνσκ. Ο Φαριντούνι,  γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1998, έλαβε το σημερινό του διαβατήριο στο Τατζικιστάν το 2021 και είχε ισχύ μέχρι το 2031.