Skip to main content

Τι έχει πει ο Πούτιν για το μακελειό στη Μόσχα

(Sputnik/Sergei Savostyanov/REUTERS)

Ποια ήταν η αντίδραση του Ρώσου προέδρου όταν είχε λάβει την προειδοποίηση από την αμερικανική πρεσβεία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την εισβολή ενόπλων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 115 νεκρούς. Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει το ISIS.

Είναι η πλεόν αιματηρή επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας ενημέρωσε τον Πούτιν για 11 συλλήψεις υπόπτων, στις οποίες περιλαμβάνονται και 4 άνδρες, που είχαν άμεση εμπλοκή στην επίθεση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Πούτιν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτή είναι και η μόνη φράση που έχουμε μέχρι στιγμής από τον Ρώσο πρόεδρο για το μακελειό.

Όταν απέρριπτε τις προειδοποιήσεις για επικείμενη επίθεση ως «ανοιχτό εκβιασμό της Δύσης»

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχε προειδοποιήσει για «εξτρεμιστές» που έχουν «άμεσα σχέδια επίθεσης σε, βάζοντας στο στόχαστρο χώρους συγκέντρωσης χιλιάδων ανθρώπων, όπως είναι οι συναυλιακοί χώροι.

Ο ανταποκριτής του BBC, Γκόρντον Κορέα, μεταδίδει ότι οι ρωσικές αρχές είχαν εν πολλοίς αγνοήσει εκείνη την προειδοποίηση. Ποια ήταν τότε η αντίδραση του προέδρου Πούτιν; Είχε αποκαλέσει τέτοιου είδους προειδοποιήσεις από πρεσβείες και άλλες υπηρεσίες της Δύσης «ανοιχτό εκβιασμό» και «μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να αποσταθεροποιήσουν τη ρωσική κοινωνία».

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το μακελειό στη Ρωσία από το Naftemporiki.gr