Skip to main content

Ρωσία: Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» μετατράπηκε σε «πόλεμο»

REUTERS/Anna Voitenko

«Ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά καθώς συλλογικά η Δύση μετέχει στο πλευρό της Ουκρανίας, για εμάς έγινε ήδη πόλεμος»

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία μετατράπηκε πλέον σε πόλεμο, καθώς η Δύση μετέχει στη σύγκρουση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Arguments and Facts.

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά καθώς συλλογικά η Δύση μετέχει στο πλευρό της Ουκρανίας, για εμάς έγινε ήδη πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Και όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους»

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα θα συνεχίσει να ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε «το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας να μην μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών και του εδάφους της χώρας».

Ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη ενός κράτους στα σύνορά της που έχει τεκμηριώσει την «πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε μεθόδους» για να καταλάβει την Κριμαία και άλλες περιοχές.

«Απαραίτητο να απελευθερωθούν νέες περιοχές»

«Μέρος των ρωσικών εδαφών είναι τώρα ντε φάκτο κατεχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου, είναι απαραίτητο να απελευθερωθούν νέες περιοχές και να προστατευθούν οι άνθρωποι εκεί», υποστήριξε ο Πεσκόφ.

«Έχουμε τέσσερις νέες οντότητες της Ομοσπονδίας. Και το κύριο πράγμα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους σε αυτές και να απελευθερώσουμε το έδαφος αυτών των περιοχών, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι de facto κατεχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου