Skip to main content

Γάζα: 36μελής οικογένεια αφανίστηκε σε αεροπορική επιδρομή

Φωτ. REUTERS/Amir Cohen

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατέγραψε 36 νεκρούς, μέλη της ίδιας οικογένειας, αποδίδοντας το χτύπημα στον ισραηλινό στρατό

Συνολικά 36 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στην κεντρική Γάζα, όταν αεροπορική επιδρομή μετέτρεψε το σπίτι τους σε ερείπια, σύμφωνα με μέλος της οικογένειας που επέζησε.

Όπως ανέφερε ο 19χρονος Μοχάμαντ αλ-Ταμπατίμπι, η οικογένεια είχε συγκεντρωθεί και προετοίμαζε το πρωινό γεύμα πριν από την νηστεία, την πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού.

«Βομβάρδισαν το σπίτι την ώρα που ήμασταν μέσα. Η μητέρα και η θεία μου ετοίμαζαν το σοχούρ», το γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας, στην προσφυγική αυτή κατοικία του Νουσεϊράτ, όπου ο Μοχάμαντ και η οικογένειά του, διωγμένοι από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είχαν εγκατασταθεί, φιλοξενούμενοι συγγενών τους, μετά την έναρξη του πολέμου

«Δεν ξέρω γιατί βομβάρδισαν το σπίτι», είπε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ, τραυματισμένος στο αριστερό χέρι και σε κατάσταση σοκ.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατέγραψε 36 νεκρούς, μέλη της ίδιας οικογένειας, αποδίδοντας το χτύπημα στον ισραηλινό στρατό.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «στόχος ήταν δύο τρομοκράτες του τάγματος Νουσεϊράτ» της Χαμάς, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται», πρόσθεσε.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο «πολλές κατοικίες» κατά τη διάρκεια της νύκτας στον προσφυγικό καταυλισμό.

Συνολικά, 60 αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν την νύκτα σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς.

Στα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας αλ-Ταμπατίμπι, ο Γιουσέφ, άλλο μέλος της οικογένειας, ψάχνει για αγνοούμενους στα χαλάσματα.

Στο νοσοκομείο Αλ-Ακσα του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από τα θύματα, ανάμεσα στα οποία και δύο μικρά παιδιά, που θα ταφούν σε ομαδικό τάφο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP