Skip to main content

Κάρολος: Το πρώτο μήνυμά του μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Royal Household/Handout via REUTERS

Το πρώτο βίντεο του βασιλιά Καρόλου μετά την διάγνωση με καρκίνο και την έναρξη των θεραπειών του δημοσιοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας.

«Η Κοινοπολιτεία είναι σαν τα καλώδια ενός σπιτιού, και οι άνθρωποί της, η ενέργειά μας και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διαπερνά αυτά τα καλώδια. Μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, δυναμώνουμε με την ανταλλαγή προοπτικών και εμπειριών και με την προσφορά και τον δανεισμό των μυριάδων τρόπων με τους οποίους ο καθένας μας έχει αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας», επισημαίνεται στο Instagram της βασιλικής οικογένειας, όπου αναρτήθηκε και απόσπασμα της δήλωσης του βασιλιά Καρόλου.

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρέτισε το έργο της Κοινοπολιτείας κατά το έτος της 75ης επετείου της, παρ’ όλο που απουσίαζε από τους ετήσιους εορτασμούς, καθώς αναρρώνει από τη θεραπεία για τον καρκίνο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας είναι η πιο σημαντική ετήσια βασιλική εκδήλωση που ο Κάρολος, 75 ετών, έχασε από τότε που αναγκάστηκε να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Ολόκληρο το βίντεο

«Έχοντας πρόσφατα γιορτάσει τα 75α γενέθλιά μου, μου ζεσταίνει την καρδιά να αναλογίζομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία ήταν μια σταθερά σε όλη μου τη ζωή – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας», αναφέρει στο μήνυμά του. «Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκινήθηκα βαθύτατα από τις εξαιρετικά ευγενικές και διακριτικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία».