Skip to main content

ΗΠΑ: Οι κάτοικοι αυτών των πολιτειών είναι οι πιο αγχωμένοι

Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια δεν βρίσκονται στην δεκάδα

Πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε τις περισσότερες ημέρες ότι είναι τόσο αγχωμένοι που είναι δύσκολο να λειτουργήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας «Stress in America», που γνωστοποιεί το CNBC.

Αν και κάποιο άγχος είναι φυσιολογικό και μπορεί πραγματικά να σας κάνει καλό, όταν το άγχος φτάσει σε χρόνιο επίπεδο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως αϋπνία, άγχος, υψηλή αρτηριακή πίεση και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Και οι κάτοικοι ορισμένων πολιτειών φαίνεται να αγχώνονται περισσότερο από άλλες.

Η μάρκα ευεξίας, Komowa, δημιούργησε μια κατάταξη με τις περισσότερο και λιγότερο «αγχωτικές» πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 16 βασικούς δείκτες άγχους, συμπεριλαμβανομένων των ωρών εργασίας, του χρέους πιστωτικών καρτών, των ποσοστών διαζυγίων, των ωρών μετακίνησης και πολλά άλλα.

Οι βασικοί δείκτες ομαδοποιήθηκαν κατά ομοιότητες και συνοψίστηκαν σε τέσσερις κύριες κατηγορίες:

  • Οικονομικό στρες
  • Εργασιακό άγχος
  • Στρες υγείας
  • Οικογενειακό άγχος

Για τη δημιουργία της κατάταξης, η Komowa χρησιμοποίησε δεδομένα από το CDC, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας και άλλα.

Παραδόξως, η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια δεν μπήκαν στο top 10 της λίστας. Στην πραγματικότητα, η Νέα Υόρκη έφτασε στην 24η θέση και η Καλιφόρνια ήρθε στην 25η θέση.

Τα κράτη κατατάχθηκαν επίσης ανά μεμονωμένες κατηγορίες.

Η Νέα Υόρκη κέρδισε την πρώτη θέση για τον μεγαλύτερο χρόνο μετακίνησης με μέσο όρο 33,2 λεπτά, αλλά στην πραγματικότητα δεν προσγειώθηκε στο Νο. 1 για τις περισσότερες ώρες εργασίας. Οι κάτοικοι της Λουιζιάνα φαίνεται να εργάζονται περισσότερο με μέσο όρο 44,3 ώρες την εβδομάδα.

Η Αλάσκα κέρδισε την πρώτη θέση για το υψηλότερο χρέος πιστωτικών καρτών με μέσο όρο 7.338 $ και το Ουισκόνσιν είχε τον χαμηλότερο μέσο όρο χρέους πιστωτικών καρτών 4.808 $.

Η πολιτεία με τους πιο αγχωμένους κατοίκους στην Αμερική: Το Τενεσί

Στο Νο. 1 της συνολικής λίστας με τις πιο «αγχωμένες» πολιτείες στις ΗΠΑ βρίσκεται το Τενεσί, σύμφωνα με την Komowa.

Η Πολιτεία Εθελοντισμού σημείωσε πολύ υψηλή βαθμολογία για το περισσότερο άγχος για την υγεία, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση για το υψηλότερο επίπεδο επικράτησης κατάθλιψης (24,4%).

Το 15,5% των κατοίκων είπε επίσης ότι «η σωματική τους υγεία δεν είναι καλή για περισσότερες από 14 ημέρες το μήνα».

Οι κάτοικοι του Τενεσί εργάζονται επίσης περισσότερο από τον μέσο Αμερικανό. Η πολιτεία μπήκε στο νούμερο 3 για τις περισσότερες ώρες εργασίας με μέσο όρο 42,3 ώρες την εβδομάδα.

Το Τενεσί σημείωσε επίσης αρκετά χαμηλή βαθμολογία όσον αφορά το ετήσιο εισόδημα και την ικανότητα των κατοίκων να εργάζονται από το σπίτι. Οι κάτοικοι είχαν επίσης έναν από τους μεγαλύτερους μέσους χρόνους μετακίνησης.

Οι 10 πιο «αγχωμένες» πολιτείες στην Αμερική

  1. Τενεσί
  2. Αλαμπάμα
  3. Οκλαχόμα
  4. Λουιζιάνα
  5. Νεβάδα
  6. Νότια Καρολίνα
  7. Γεωργία
  8. Αριζόνα
  9. Δυτική Βιρτζίνια
  10. Ιντιάνα

Η Αλαμπάμα κατατάχθηκε στο Νο. 2, κυρίως λόγω εργασιακού στρες και άγχους για την υγεία. Οι κάτοικοι του Heart of Dixie δούλευαν περισσότερες ώρες από τους περισσότερους Αμερικανούς, κέρδιζαν πολύ λιγότερα και είχαν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

Στο Νο. 3 βρίσκεται η Οκλαχόμα με την πρώτη θέση για το άγχος υγείας που μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το ποσοστό των κατοίκων χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Το επίπεδο επικράτησης της κατάθλιψης είναι υψηλό και για τους κατοίκους της πολιτείας.

Πηγή: CNBC