Skip to main content

Ουκρανία: Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, λέει ο στρατός

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγική πόλη Αβντίιβκα κι αυξάνουν την πίεσή τους σε διάφορα σημεία της πρώτης γραμμής

Τα ουκρανικά στρατεύματα απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από το χωριό Ορλίβκα, δυτικά της Αβντίιβκα, αλλά η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού, Ολεκσάντρ Σίρσκι.

Το χωριό Ορλίβκα βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λαστόσκιν, που κατέλαβαν πρόσφατα οι Ρώσοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγική πόλη Αβντίιβκα την περασμένη εβδομάδα μετά από πολύμηνες μάχες και αυξάνουν την πίεσή τους σε διάφορα σημεία της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθετικές του ενέργειες σε πολλές περιοχές της πρώτης γραμμής. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στους τομείς Αβντίιβκα και Ζαπορίζια», έγραψε ο στρατηγός Ολεκσάντρ Σίρσκι στο Telegram.

Ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού επισκέφθηκε το ανατολικό μέτωπο, τονίζοντας ότι έχει λάβει όλα  τα μέτρα για να ανεφοδιάσει τα στρατεύματα με πυρομαχικά. «Έχω λάβει όλα τα μέτρα για να διορθώσω την κατάσταση στο έδαφος με τη διάθεση πρόσθετων πυρομαχικών και υλικών πόρων», δήλωσε ο στρατηγός Σίρσκι.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες στο ανατολικό μέτωπο και οι ηγέτες του διαμαρτύρονται για έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.