Skip to main content

Μεντβέντεφ: Οι ρωσικές δυνάμεις ίσως χρειαστεί να φτάσουν στο Κίεβο

EPA/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL
Φωτογραφία αρχείου.

«Πρέπει να πέσει» η ουκρανική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Οι δυνάμεις της Ρωσίας πιθανόν να χρειαστεί να φθάσουν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο που έχει κηρύξει στη γείτονά της, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένα έθνος και ότι «πρέπει να πέσει» η ουκρανική κυβέρνηση, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «το καθεστώς του Κιέβου».

Απειλές για πυρηνικό πόλεμο

Την Κυριακή, ο Μεντβέντεφ είχε εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της Δύσης για ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο. Είχε επαναλάβει τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Ρωσία: Νέες απειλές Μεντβέντεφ για πυρηνικό πόλεμο

Είπε επιπλέον ότι η επιστροφή της Ουκρανίας στα παλιά της σύνορα θα έρχονταν σε αντίθεση με το ρωσικό Σύνταγμα, καθώς τα κατακτημένα από τη Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία έχουν προσαρτηθεί.

«Πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι (στη Δύση) ότι ο ρωσικός λαός θα δεχόταν έναν τέτοιο κατακερματισμό της χώρας του;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αντίθετα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανέπτυσσαν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους και θα εξαπέλυαν επιθέσεις στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο ή το Λονδίνο εκτός από το Κίεβο.

Ε.Ε.: Συμφωνία επί της αρχής για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σε συμφωνία επί της αρχής για ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατέληξαν την Τετάρτη οι πρέσβεις της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., αυτό το πακέτο είναι «ένα από τα ευρύτερα που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε». Το πακέτο κυρώσεων υποβληθεί σε γραπτή διαδικασία και θα εγκριθεί επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ρωσία: Τελειώνουν τα όπλα, σημαντικές ελλείψεις στην παραγωγή