Skip to main content

Tucker Carlson: Η ώρα της μετάδοσης της συνέντευξης με τον Πούτιν

REUTERS/Brendan McDermid

Ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος στον οποίο παραχωρεί συνέντευξη ο Ρώσος πρόεδρος μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Μόσχα – αλλά και στους διαδικτυακούς λογαριασμούς του Tucker Carlson για τη συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν – την πρώτη σε Αμερικανό δημοσιογράφο από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο άλλοτε αστέρας του Fox News, που τον τελευταίο χρόνο λαμβάνει και παρουσιάζει συνεντεύξεις από πολιτικούς στην δική του πλατφόρμα, μετέβη προ ημερών στη Μόσχα προκειμένου όπως είπε να δώσει την ευκαιρία στους Αμερικανούς να ενημερωθούν περισσότερο «για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται». Οι θέσεις του θεωρούνται φιλορωσικές, ενώ ο ίδιος δηλώνει απομονωτιστής, τάσσεται δηλαδή υπέρ της απεμπλοκής των ΗΠΑ από όλα τα θερμά γεωπολιτικά μέτωπα. Είναι επίσης υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 18:00 ώρα Ουάσινγκτον – δηλαδή 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα. Ο 54χρονος συντηρητικός σχολιαστής, ο οποίος έχει επικρίνει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την αμερικανική υποστήριξη στο Κίεβο, είναι σήμερα ο παρουσιαστής εκπομπής που προβάλλεται μέσω X (του πρώην Twitter).

Η διακριτική μεταχείριση από το Κρεμλίνο

Η επίσκεψη του στη Μόσχα έτυχε ευρείας κάλυψης σε ρωσικά ΜΜΕ. Υπάρχουν κίνδυνοι να κάνεις μια συνέντευξη όπως αυτή, προφανώς, οπότε το σκεφτήκαμε για πολλούς μήνες» είπε ο ίδιος στο βίντεο. Πρόσθεσε επίσης ότι πλήρωσε ο ίδιος για το ταξίδι στη Ρωσία και κατηγόρησε τα συστημικά μέσα ότι δεν ενημερώνουν επαρκώς το κοινό για έναν πόλεμο, που «αναδιαμορφώνει τον κόσμο».

Το Κρεμλίνο πάντως αντέκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Κάρλσον, που διατείνεται ότι ήταν ο μοναδικός που επιδίωξε να πάρει συνέντευξη από τον ρώσο πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί αρκετά αιτήματα για την παραχώρηση συνεντεύξεων από δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση που προσφέρθηκε στον κ. Κάρλσον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μεταχείριση που έχουν άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία. Δυο Αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο Έβαν Γκέρσκοβιτς της WSJ και η Αλσού Κουρμάσεβα, συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές την περασμένη χρονιά και παραμένουν σε φυλακές.