Skip to main content

Σκύλος που είχε χαθεί στο βουνό για 2 μήνες επέστρεψε στο σπίτι

Φωτογραφία αρχείου.

Ένας αγρότης εντόπισε τον σκύλο πιασμένο σε ένα συρματόπλεγμα, 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του

Με τους κηδεμόνες του επανανεώθηκε έπειτα από μια περιπέτεια δύο μηνών ένας σκύλος στην Ουαλία.

Σύμφωνα με κτηνιάτρους, η Bea, ένα Ουαλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ ηλικίας επτά ετών, είναι καλά στην υγεία της, παρά το γεγονός ότι πέρασε δύο μήνες στο βουνό στα βάθη του χειμώνα.

Η Bea εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια βόλτας στη βορειοδυτική Ουαλία στις 8 Δεκεμβρίου.

«Ήμασταν στο δάσος και φτάσαμε σε μια ανοιχτή περιοχή όπου υπήρχαν πρόβατα», περιέγραψε στο BBC η Ρέιτσελ Σέρτζαντ, ιδιοκτήτρια του σκύλου. «Φωνάξαμε τα σκυλιά, αλλά η Bea δεν ήρθε – είχε μόλις εξαφανιστεί».

Στην περιοχή που χάθηκε ο σκύλος, εκείνη την ημέρα έβρεχε πολύ. «Ποτέ δεν το σκάει, οπότε μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι έχασε τον προσανατολισμό της ή κόλλησε κάπου για λίγο» ανέφερε η Ρέιτσελ, η οποία μαζί με τον σύζυγό της, Άνταμ, συνέχισαν να ψάχνουν επί 58 ημέρες.

Για την αναζήτηση της Bea κινητοποιήθηκαν και εθελοντές. Τελικά, στις αρχές Φεβρουαρίου, ένας αγρότης εντόπισε την Bea πιασμένη σε ένα συρματόπλεγμα, 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη της.

Όπως περιέγραψε ο αγρότης, Χου Τζόουνς, ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, άκουσε έναν ασυνήθιστο θόρυβο και πλησίασε το σημείο, για να διαπιστώσει πως ένας σκύλος είχε μπλεχτεί σε συρματοπλέγματα.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Bea βρισκόταν στο σημείο για τέσσερις με πέντε ημέρες. «Ανησυχούσα ότι θα προσπαθούσε να με δαγκώσει, αλλά ήταν καταπληκτική» σημείωσε, αναφερόμενος στην προσπάθειά του να την απεγκλωβίσει, με τη βοήθεια ενός φακού.

Ο αγρότης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους, οι οποίοι εξέτασαν τη Bea και διαπίστωσαν ότι είχε χάσει πολύ βάρος, αλλά ήταν καλά στην υγεία της. Αφού ενημερώθηκαν οι κηδεμόνες της, η Bea επέστρεψε στο σπίτι και μαζί και στις παλιές της συνήθειες, παραμένοντας ήρεμη και καλόβολη.

Όπως ανέφερε η οικογένεια που τη φιλοξενεί, «δεν πιστεύουμε ότι θα χαθεί ξανά… αλλά έχουμε ήδη παραγγείλει ένα GPS tracker, για κάθε ενδεχόμενο».