Skip to main content

Ναϊρόμπι: Τεράστια έκρηξη αερίου – 2 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες (βίντεο)

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

Τεράστια έκρηξη αερίου στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 222, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο και τοπικά μέσα.

Ένα φορτηγό που μετέφερε αέριο εξερράγη στην περιοχή Εμπακάσι γύρω στις 23:30 (20:30 GMT), «δημιουργώντας μια τεράστια μπάλα φωτιάς», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Βίντεο που κυκλοφόρησε σε social media δείχνει μια τεράστια φωτιά να μαίνεται κοντά σε πολυκατοικίες.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε πει ότι η έκρηξη έγινε σε εργοστάσιο φυσικού αερίου. Η αιτία δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισαάκ Μουαούρα είπε ότι ο τόπος έκρηξης έχει πλέον σφραγιστεί και έχει δημιουργηθεί κέντρο διοίκησης για να βοηθήσει στον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Συνιστάται στους Κενυάτες να μείνουν μακριά από την αποκλεισμένη περιοχή προκειμένου να επιτραπεί η εκτέλεση της αποστολής διάσωσης [με] ελάχιστες διακοπές», πρόσθεσε.

Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Η φωτιά φέρεται να εξαπλώθηκε σε πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ένιωσαν δονήσεις αμέσως μετά την έκρηξη.

Ένας από τους τραυματίες, ο Boniface Sifuna, περιέγραψε τι είχε συμβεί στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Κάηκα από έκρηξη γκαζιού καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω», είπε.

«Έσκασε ακριβώς μπροστά μου και η πρόσκρουση με έριξε κάτω, ενώ οι φλόγες με τύλιξαν. Είμαι τυχερός που ήμουν αρκετά δυνατός για να ξεφύγω».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που δεν κατονομάζεται μιλώντας στην εφημερίδα Nation έκανε λόγο για «τεράστιες εκρήξεις, τεράστιες βολίδες, με τον κόσμο να ουρλιάζει και να τρέχει παντού από φόβο για περισσότερες εκρήξεις».

Ένας δημοσιογράφος του Nation που ζει στην περιοχή είπε ότι όλοι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά την έκρηξη.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το προσωπικό του «μάχεται ακούραστα με τις φλόγες».