Skip to main content

Λόιντ Όστιν: Η «συγγνώμη» του Αμερικανού υπ. Άμυνας: «Έπρεπε να είχα ενημερώσει για την ασθένειά μου»

REUTERS/Johanna Geron

«Δεν το διαχειριστήκαμε αυτό όπως έπρεπε» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Δημοσίως συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, επειδή κράτησε κρυφό το ότι νόσησε από καρκίνο και νοσηλεύτηκε.

Η υπόθεσή της ασθένειας του Λόιντ Όστιν προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς δεν ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, παρά μόνο όταν βρισκόταν ήδη επί τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν το διαχειριστήκαμε αυτό όπως έπρεπε» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου, ενώ σημείωσε ότι όφειλε να είχε ενημερώσει για την ασθένειά του.

«Έπρεπε να είχα ενημερώσει τον πρόεδρο για τη διάγνωσή μου για καρκίνο» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη στους συναδέλφους μου και στον αμερικανικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ νοσηλεύτηκε επί δύο βδομάδες στις αρχές Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών της θεραπείας που έλαβε για καρκίνο στον προστάτη.

Λ. Όστιν: Εμφανίστηκε πρώτη φορά μετά την νοσηλεία του

Η νοσηλεία του επικεφαλής του Πενταγώνου χωρίς να ενημερώσει τον Λευκό Οίκο έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στο στόχαστρο πυρών στο Ιράκ και τη Συρία και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον της παγκόσμιας θαλάσσιας κυκλοφορίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε, εντούτοις, ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου επέβλεψε τη 12η Ιανουαρίου τα αμερικανο-βρετανικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, «από το κρεβάτι του νοσοκομείου».