Skip to main content

Μπριζίτ Μακρόν: Δεν επηρεάζω τον Μακρόν

REUTERS/Stephanie Lecocq/Pool

«Ξέρει τι πρέπει να κάνει, δεν χρειάζεται εμένα»

Η Μπριζίτ Μακρόν, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, έδωσε συνέντευξη στο RTL την Παρασκευή στο πλαίσιο της επιχείρησης “Pièces jaunes” των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων και απέρριψε τις φήμες ότι επηρεάζει ή και χειραγωγεί τον σύζυγό της, τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Χειραγώγηση, ποτέ», τόνισε, επικρίνοντας όσους συντηρούν τέτοιες φήμες. «Τους διασκεδάζει (να το λένε), αλλά εμένα με ενοχλεί», απάντησε ενοχλημένη.

«Κοιτάξτε τον χαρακτήρα του Προέδρου, δεν είναι άνθρωπος που επιτρέπει στον εαυτό του να χειραγωγείται», υποστήριξε η Πρώτη Κυρία. «Ξέρει τι πρέπει να κάνει, δεν χρειάζεται εμένα». Η Μπριζίτ Μακρόν έκανε λόγο ωστόσο για τον ρόλο της ως σύμβουλος του προέδρου. «Του δίνω και εγώ τη γνώμη μου», παραδέχτηκε η ίδια. «Όταν διαφωνούμε, μιλάμε, όπως συμβαίνει σε κάθε ζευγάρι!».

Η Μπριζίτ Μακρόν θέλησε επίσης να υπερασπιστεί τη συμμετοχή του αρχηγού του κράτους στα καθήκοντά του, τονίζοντας την πυκνότητα των καθηκόντων μιας «τυπικής ημέρας» για τον πρόεδρο που «εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ». «Σωματικά, δεν ξέρω καν πώς το κάνει», ομολόγησε, υποστηρίζοντας ότι «όλα τα θέματα είναι δικά του». «Τον αφορούν όλα και δεν μιλάει η πρόεδρος του φαν κλαμπ του!», πρόσθεσε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν.

Με πληροφορίες από Le Figaro