Skip to main content

Ιράν: Νέες απειλές κατά Ισραήλ – «Θα τιμωρηθεί για το πλήγμα στη Συρία»

Φωτ. REUTERS/Firas Makdesi
Το σημείο του αεροπορικού πλήγματος στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, 20 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. REUTERS/Firas Makdesi

«Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αφήσει αναπάντητα τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιράν

Νέες απειλές εις βάρος του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν, αυτή τη φορά μέσω του προέδρου της χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποίησε ότι θα «τιμωρήσει» το Ισραήλ, κατηγορώντας το για το πλήγμα στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, το Σάββατο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσά τους πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αφήσει αναπάντητα τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος» ανέφερε ο Ραΐσί σε δήλωσή του.

Μεταξύ των πέντε μελών των Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκαν ήταν και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ιδεολογικού στρατού της Τεχεράνης, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το πλήγμα καταστράφηκε ένα τετραώροφο κτήριο στη συνοικία Μαζέχ της Δαμασκού, όπου ήταν σε εξέλιξη «μια σύσκεψη φιλοϊρανών στελεχών».

Κατά το ιρανικό πρακτορείο Mehr, μεταξύ των θυμάτων είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών στη Συρία και ο αναπληρωτής του. Η πληροφορία για τον θάνατο του στρατηγού Σαντέγ Ομιτζαντέχ δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε κάποιο σχόλιο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Κανανί, «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή». Εξαπέλυσε, δε, απειλές για αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος».