Skip to main content

Χαμάς: Άγνωστη η τύχη πολλών ομήρων στη Γάζα

REUTERS/Ronen Zvulun

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε ότι πολλοί από τους ομήρους «πιθανώς σκοτώθηκαν πρόσφατα»

Άγνωστη είναι σύμφωνα με τη Χαμάς η τύχη πολλών από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε την Κυριακή ότι πολλοί από τους ομήρους στη Γάζα «πιθανώς σκοτώθηκαν πρόσφατα», μεταθέτοντας στο Ισραήλ την «πλήρη ευθύνη» για την μοίρα τους.

«Η μοίρα πολλών ομήρων παραμένει άγνωστη τις τελευταίες εβδομάδες και άλλοι έχουν μεταφερθεί μέσα σε σήραγγες….», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, Αμπού Ομπέιντα.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «οποιεσδήποτε συνομιλίες πριν σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα είναι άνευ αξίας».

Επεσήμανε, δε, ότι οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ ήρθαν ως απάντηση «στα 100 χρόνια σφαγών εναντίον του λαού μας από τον κατακτητή και τις συμμορίες του».

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, μέλη της Χαμάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας περίπου 1.000 ισραηλινά οχήματα.

Μιλώντας για την πιθανότητα επέκτασης των επιθέσεων, πρόσθεσε ότι η Χαμάς έχει ενημερωθεί από «πολλά μέρη στα μέτωπα της αντίστασης ότι θα επεκτείνουν τα χτυπήματά τους στον ισραηλινό εχθρό τις επόμενες ημέρες».

Ισραήλ: 2 νεκροί από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με Λίβανο

Δύο άνθρωποι –μία μητέρα και ο γιος της- έχασαν τη ζωή τους από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που είχαν διεισδύσει από τον Λίβανο. Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG) και πως δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια οργάνωση ανήκαν.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «θέσεις της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ – Χαμάς – Γάζα: Το μέλλον ζοφερό, έπειτα από 100 ημέρες πολέμου