Skip to main content

Ισραήλ: 2 νεκροί από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με Λίβανο

Ισραηλινοί στρατιώτες κάνουν περιπολία στο χωριό Metula, στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, 12 Οκτωβρίου 2023. REUTERS/Thaier Al-Sudani

Το Ισράηλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τις 7 Οκτωβρίου

Δύο άνθρωποι –μία μητέρα και ο γιος της- έχασαν τη ζωή τους από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε το βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πύραυλος έπληξε μια κατοικία προκαλώντας θύματα, προσθέτοντας ότι πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που είχαν διεισδύσει από τον Λίβανο. Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG) και πως δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια οργάνωση ανήκαν.

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «θέσεις της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σήμερα, Κυριακή, στο Ισραήλ, μία από τις οποίες στη μεθοριακή πόλη Κφαρ Γιουβάλ είχε νεκρούς και τραυματίες.

Το Ισράηλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τις 7 Οκτωβρίου που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ από τη Γάζα.

Παλαιστίνιοι αναζητούν χρήματα στο Διαδίκτυο για να περάσουν στην Αίγυπτο

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που συμπληρώνει σήμερα 100 ημέρες, ελάχιστοι είναι οι Παλαιστίνιοι που μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Βέβαια ορισμένοι Παλαιστίνιοι διαπίστωσαν πως με περίπου 10.000 δολάρια μπορούν να πείσουν τους Αιγύπτιους αξιωματούχους να βοηθήσουν να βγάλουν τους συγγενείς από τα σύνορα της Ράφα. Το αντίτιμο όμως είναι υψηλό κι έτσι αρκετοί στράφηκαν στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν βοήθεια.

Γάζα: Παλαιστίνιοι αναζητούν χρήματα στο Διαδίκτυο για να περάσουν στην Αίγυπτο