Skip to main content

Τέιλορ Σουίφτ: Τη… βοήθεια της η ΕΕ ζητάει η εν όψει Ευρωεκλογών

H EE ελπίζει ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα κινητοποιήσει τους απανταχού Ευρωπαίους Swifties - Ready for it?

Οι Ευρωεκλογές έρχονται και η ΕΕ προσβλέπει στη βοήθεια της Taylor Swift, που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μια λύση για την ενίσχυση της προσέλευσης των νέων στις φετινές ευρωεκλογές: Η ΕΕ χρειάζεται απλώς μια ειδική κραυγή από την ίδια την Τέιλορ Σουίφ.

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους», είπε ο Σχοινάς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους να συμμετάσχουν, περισσότερο από τους επίτροποι».

Υπάρχει καταλληλότερη για το έργο από το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time;

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα της παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και της μεταφέρει το αίτημά μας», είπε ο Σχινάς.

Η παρακίνηση νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Σουίφτ. Το έχει ξανακάνει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια του «Shake it Off» ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, αύξηση 23% από πέρυσι.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΕ του Ιουνίου, όπου ο Σχινάς είπε ότι το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι «κρίσιμο» για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Swift θα μπορέσει να κάνει το ίδιο για την ΕΕ.

Άλλωστε, η Eras Tour της Swift ξεκινά την άνοιξη του 2024 στην Ευρώπη: Θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου — «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε σε όλους ο κ. Σχοινάς, ελπίζοντας να επηρεαστούν οι Swifties.

Διαβάστε σχετικά

Τέιλορ Σουίφτ: Η δύναμη της απόλυτης σταρ του 2023