Skip to main content

Παρίσι: Η δήμαρχος θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, «όπως είχε υποσχεθεί ο Ζακ Σιράκ»

Η Αν Ινταλγκό δεσμεύθηκε να βουτήξει στον ποταμό λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υποσχέθηκε πως θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα τον Ιούλιο, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και έναν χρόνο πριν από το άνοιγμα τριών περιοχών κολύμβησης στον ποταμό στο Παρίσι.

Τον Ιούλιο, «θα βουτήξουμε στον Σηκουάνα», είπε κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών της στο Δημαρχείο, καλώντας τον περιφερειακό νομάρχη Μαρκ Γκιγιόμ να τη συνοδεύσει σε αυτή την «ιστορική κατάδυση», «περισσότερα από 30 χρόνια μετά την υπόσχεση του Ζακ Σιράκ».

Το 1990, ο Ζακ Σιράκ, τότε δήμαρχος του Παρισιού, υποσχέθηκε «να κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα μπροστά σε μάρτυρες» το 1993, αλλά ο πρώην πρόεδρος δεν τήρησε ποτέ τη δέσμευσή του.

«Όλοι είπαν ότι ήταν αδύνατο, αλλά το κάναμε», είπε η κ. Ινταλγκό η οποία ανακοίνωσε, τον Ιούλιο του 2023, το άνοιγμα για το καλοκαίρι του 2025 τριών τοποθεσιών κολύμβησης για το ευρύ κοινό στην πρωτεύουσα.

Από το 2016, το κράτος και οι τοπικές αρχές στο Ile-de-France έχουν επενδύσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τον Σηκουάνα και τον Μάρνη κατάλληλους για κολύμβηση.