Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Λ. Όστιν υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος ανακαλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed.

Η ανακοίνωση αποκάλυψε ότι ο καρκίνος ανακαλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Στις 22 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε σε μια «ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση» για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Ο υπουργός Όστιν ανάρρωσε ομαλά από την επέμβαση και επέστρεψε στο σπίτι του το επόμενο πρωί. Ο καρκίνος του προστάτη του εντοπίστηκε νωρίς και η πρόγνωσή του είναι εξαιρετική», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Πεντάγωνο είχε βρεθεί αντιμέτωπο με έντονα ερωτήματα μετά την αποκάλυψη την Παρασκευή ότι είχε εισαχθεί στο Walter Reed την 1η Ιανουαρίου και είχε νοσηλευτεί για μέρες χωρίς να ενημερώσει το κοινό. Την 1η Ιανουαρίου, ο Όστιν εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών «συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας με έντονο πόνο στην κοιλιά, στο ισχίο και στα πόδια». Διαπιστώθηκε ότι είχε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: CNN