Skip to main content

Alaska Airlines: IPhone «επιβίωσε» από πτώση 16.000 μέτρων

Το 737 MAX-9 της Boeing υπό κατασκευή – REUTERS/Jason Redmond

Άθικτο κινητό τηλέφωνο από το αεροσκάφος Boeing 737 Max-9

Διάφορες λεπτομέρειες και «μικροϊστορίες» έχουν γίνει γνωστές από την παρ’ ολίγον τραγωδία με την αποκόλληση παραθύρου και τμήματος της ατράκτου από την πτήση 1282 της Alaska Airlines.

Ένα iPhone ωστόσο μάλλον αψήφησε τους νόμους της φυσικής και παρέμεινε λειτουργικό μετά την πτώση από ύψος 16.000 μέτρων.

Ένα iPhone νέας γενιάς της Apple προσγειώθηκε άθικτο, ξεκλείδωτο και με ώρες μπαταρίας να απομένουν σε μια άκρη του δρόμου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο X από έναν χρήστη που αυτοαποκαλείται Seanathan Bates, ο οποίος δήλωσε ότι ανακάλυψε τη συσκευή. Η οθόνη έδειχνε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Alaska Airlines σχετικά με μια αίτηση παραλαβής αποσκευών για την πτήση, με βάση τις φωτογραφίες του Bates.

Το τηλέφωνο ήταν σε λειτουργία πτήσης, δήλωσε ο Bates σε ένα βίντεο στο TikTok. «Ήταν ακόμα αρκετά καθαρό, χωρίς γρατσουνιές πάνω του, καθόταν κάτω από έναν θάμνο και δεν είχε κλειδώσει η οθόνη», είπε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών επιβεβαίωσε σε ενημέρωση την Κυριακή ότι ένα τηλέφωνο βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου και ένα άλλο σε μια αυλή. Και οι δύο συσκευές έχουν δοθεί στις αρχές, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του NTSB Τζένιφερ Χόμεντι.

Πηγή: Bloomberg

Διαβάστε σχετικά

Boeing: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή μετά τα νέα προβλήματα του 737 ΜΑΧ