Skip to main content

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γίνεται (ίσως) 40 ετών

KCNA via REUTERS

Για την ημερομηνία γέννησης του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν υπάρχουν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ή τα ημερολόγια της Βόρειας Κορέας

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο… πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πραγματική του ηλικία, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του να μην κάνουν καμία αναφορά.

Αν και η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία γέννησης του Κιμ, θεωρείται ότι τα γενέθλιά του είναι στις 8 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας γεννήθηκε το 1984, κάτι που σημαίνει ότι φέτος κλείνει τα 40 του χρόνια.

Οι ημερομηνίες γέννησης του πατέρα και του παππού του, που προηγήθηκαν του Κιμ στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας, είναι εθνικές εορτές στη χώρα.

Ωστόσο, για την ημερομηνία γέννησης του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν υπάρχουν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ή τα ημερολόγια της Βόρειας Κορέας.

Τον Ιανουάριο του 2020, οι αρχές της Βόρειας Κορέας είχαν ανακοινώσει ότι ο Κιμ δέχθηκε ευχές για τα γενέθλιά του από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε 200 οβίδες – Συναγερμός σε 2 νησιά της Νότιας Κορέας