Skip to main content

Ιαπωνία: Στις φλόγες αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Τόκιο – Σώοι 379 επιβαίνοντες (βίντεο)

Φωτιά σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Τόκιο, 2 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. REUTERS/Issei Kato

Οι 379 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Japan Airlines έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια - 5 νεκροί στο αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροπλάνο της Japan Airlines αμέσως μετά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK της Ιαπωνίας, καθώς και σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αμέσως μετά την προσγείωση.

Κατά το ίδιο μέσο, απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος (συνολικά 379 άτομα).

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής αμέσως μετά την προσγείωση.

Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν έξι άτομα. Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος, ωστόσο πέντε άτομα, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχασαν τη ζωή τους.

Σε βίντεο διακρίνονται οι επιβάτες να απομακρύνονται από το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα που χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επίσης πυροσβέστες διακρίνονται να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο αεροσκάφος, το οποίο φαίνεται να καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Η πτήση JAL 516 είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Τι γνωρίζουμε για το δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Τόκιο – 5 νεκροί στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής (βίντεο)