Skip to main content

Λι Σουν-κιουν: Φέρεται να αυτοκτόνησε ο ηθοποιός από τα «Παράσιτα»-Τον ανέκριναν για χρήση ναρκωτικών

Είχε αφήσει σημείωμα, σύμφωνα με νοτιοκορεατικό μέσο

Νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σουν-κιουν, γνωστός για τον ρόλο του στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Παράσιτα».

Ο 48χρονος ηθοποιός βρέθηκε σε αυτοκίνητο σε ένα πάρκο στο κέντρο της Σεούλ την Τετάρτη. Δεν είναι σαφές εάν αυτοκτόνησε, ωστόσο, η αστυνομία- όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap- έλαβε μια αναφορά ότι έφυγε από το σπίτι του αφού άφησε σημείωμα αυτοκτονίας.

Από τον Οκτώβριο βρισκόταν υπό έρευνα για υπόθεση ναρκωτικών, για φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχοτρόπων ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών με μία υπάλληλο σε μπαρ στη Σεούλ. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι, αν και είχε πάρει τις ουσίες που του είχε δώσει η κοπέλα, δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομα ναρκωτικά. Κατηγόρησε μάλιστα την γυναίκα ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει.

Η κοπέλα, από την πλευρά της, κατέθεσε στην αστυνομία ότι έκανε πολλές φορές χρήση ναρκωτικών στο σπίτι της, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Νωρίτερα είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου του να κάνει τεστ ανιχνευτή ψεύδους.

Τα τεστ χρήσης ναρκωτικών στα οποία υπεβλήθη είχαν αρνητικά ή ασαφή αποτελέσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Για την υπόθεση, ο Λι είχε ανακριθεί τρεις φορές από την αστυνομία. Η τελευταία φορά ήταν το Σαββατοκύριακο, για 19 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά, ακόμη και την χρήση μαριχουάνας, θεωρούνται σοβαρά εγκλήματα στη Νότια Κορέα. Η κατανάλωση μαριχουάνας επισύρει ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Η υπόθεση είχε συγκεντρώσει έντονο ενδιαφέρον στη χώρα, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στη φήμη του ηθοποιού, ο οποίος αποχώρησε από τηλεοπτική σειρά μυστηρίου στην οποία συμμετείχε.