Skip to main content

Γάζα: Το Ισραήλ επέστρεψε τις σορούς 80 Παλαιστινίων με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Σύμφωνα με πηγές της Χαμάς, Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν πάρει τα πτώματα από νεκροτομεία και ομαδικούς τάφους για να βεβαιωθούν ότι μεταξύ αυτών δεν υπήρχαν όμηροι

Οι σοροί 80 Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας επεστράφησαν σήμερα από το Ισραήλ, στις τοπικές παλαιστινιακές αρχές μέσω του Ερυθρού Σταυρού, και ενταφιάστηκαν σε ομαδικό τάφο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφεραν πως Ισραηλινοί στρατιώτες πήραν τα πτώματα από τα νεκροτομεία των νοσοκομείων και από ομαδικούς τάφους και τα μετέφεραν στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι μεταξύ αυτών δεν υπήρχαν όμηροι.

Αφού εξετάστηκαν από ιατροδικαστές στο Ισραήλ, τα πτώματα επεστράφησαν σήμερα, με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού, μέσω της μεθοριακής διάβασης Κερέμ Σαλόμ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγό και ενταφιάστηκαν σε κοινό τάφο, σε μια έκταση που χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιο νεκροταφείο, στην περιοχή της Ράφα. Μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης, 20.915 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 54.918 τραυματίστηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP