Skip to main content

WSJ: Η Χαμάς προκαλεί μεγάλες απώλειες με «αντάρτικες τακτικές»

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 14 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στα νότια και στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, μόνο το Σαββατοκύριακο

Η ισλαμιστική Χαμάς προκαλεί αυξανόμενες απώλειες μεταξύ των χερσαίων στρατευμάτων του Ισραήλ ακολουθώντας «αντάρτικες τακτικές», όπως ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη έναν ανώτερο Ισραηλινό αξιωματικό.

«Οι στρατιώτες δέχονται τώρα επιθέσεις από ομάδες δύο έως πέντε μαχητών προτού τραπούν σε φυγή στις σήραγγές τους», τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς προκαλεί αυξανόμενες απώλειες μεταξύ των χερσαίων στρατευμάτων του Ισραήλ, «χρησιμοποιώντας γυναίκες και παιδιά για τη συλλογή πληροφοριών και τη μεταφορά όπλων».

Η Χαμάς αποθηκεύει επίσης όπλα σε εκατοντάδες άδεια σπίτια. Αυτό επιτρέπει στους μαχητές της να κινούνται ελεύθερα, να παρουσιάζονται ως πολίτες και να παίρνουν τα όπλα τους την τελευταία στιγμή πριν από μια επίθεση.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 14 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στα νότια και στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, μόνο το Σαββατοκύριακο. Συνολικά 153 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στα τέλη Οκτωβρίου, ανέφεραν οι Times of Israel.

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στρατιωτών έχει αυξήσει την εσωτερική κριτική στο Ισραήλ, καθώς κατηγορείται η κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τους στρατιώτες, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με αξιωματικό που επικαλείται η Wall Street Journal και ο οποίος διοικεί ένα τάγμα στην πόλη Χαν Γιουνίς, θα μπορούσαν να περάσουν μήνες πριν ο ισραηλινός στρατός αποκτήσει τον έλεγχο της πόλης με τον ίδιο τρόπο που είχε επιτευχθεί στη βόρεια Γάζα.

Η Χαμάς κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους σε αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς ανακοίνωσε ότι από την επίθεση καταστράφηκαν πολλά σπίτια στον καταυλισμό αλ Μαγκάσι όπου ζούσαν πολλές οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν έχουμε δει ξανά Χριστούγεννα όπως αυτά»: Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ

Γάζα: Εντείνονται οι συγκρούσεις – Νετανιάχου: Βαρύ το τίμημα, αλλά θα συνεχίσουμε

Γάζα: Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο από σήραγγα όπου βρέθηκαν νεκροί 5 όμηροι