Skip to main content

Γάζα: 5 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Τέσσερις εξ αυτών σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας χθες Παρασκευή, ενώ ο πέμπτος σήμερα Σάββατο, στη βόρεια Γάζα

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τέσσερις εξ αυτών σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας χθες Παρασκευή, ενώ ο πέμπτος σήμερα Σάββατο, στη βόρεια Γάζα.

Συνολικά από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, στις 27 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί 144 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Η Χαμάς λέει ότι έχασε την επικοινωνία με 5 ομήρους

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα η οποία ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από βομβαρδισμό των Ισραηλινών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ, Αμπού Ουμπαϊντά, εκτιμάται πως οι όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής.

Γάζα: 20.258 νεκροί Παλαιστίνιοι

Στο μεταξύ, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 201 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 368 τραυματίστηκαν στη Γάζα κατά το τελευταίο 24ωρο.

Από την 7η Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις επιθέσεις των Ισραηλινών έχει φτάσει στους 20.258, ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 53.688, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ισραηλινό σφυροκόπημα για τον έλεγχο της βόρειας Γάζας

Μάχες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ και ενόπλων της Χαμάς έγιναν σήμερα, Σάββατο, στη βόρεια Γάζα.

Οι Ισραηλινοί επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τη βόρεια Γάζα, ώστε να μπορέσουν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις νότιες περιοχές.

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, για την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με τον διεθνή οργανισμό να αδυνατεί να απαιτήσει την κατάπαυση του πυρός.