Skip to main content

Τουρκία: 304 συλλήψεις υπόπτων για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος

Φωτ. αρχείου

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους συνελήφθησαν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας

Στη σύλληψη 304 ανθρώπων, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για δεσμούς με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προχώρησαν οι τουρκικές αρχές σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε 32 επαρχίες της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους συνελήφθησαν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλικαγιά. Η «Επιχείρηση Ήρωες-34» διεξήχθη ταυτοχρόνως σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τρομοκράτη να απειλήσει την ειρήνη και την ενότητα του λαού μας. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας με τις εντατικές προσπάθειες των δυνάμεών μας ασφαλείας» σημείωσε, αναρτώντας εικόνες από τις επιχειρήσεις, στις οποίες φαίνεται η αστυνομία να κάνει έφοδο σε διαμερίσματα και κτήρια και να οδηγεί υπόπτους μέσα σε οχήματα.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε το ένα τρίτο του Ιράκ και της Συρίας όταν βρισκόταν στην ακμή του το 2014. Αν και ηττήθηκε, μέλη του συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις. Στην Τουρκία το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει διάφορες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά του 2017, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.