Skip to main content

Ουκρανία: Απογείωση εν καιρώ πολέμου από το αεροδρόμιο του Κιέβου (βίντεο)

Φωτ. Facebook/ Міжнародний аеропорт “Бориспіль” (Διεθνές Αεροδρόμιο Boryspil)

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, αυτή ήταν η τέταρτη επιτυχής αναχώρηση από τότε που οι αεροπορικές πτήσεις απαγορεύθηκαν λόγω του πολέμου

Αεροσκάφος Boeing αναχώρησε από το εκτός λειτουργίας λόγω του πολέμου αεροδρόμιο του Κιέβου για τεχνική πτήση.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπορίσπιλ της Ουκρανίας δημοσίευσε την Τρίτη βίντεο με την απογείωση του αεροσκάφους Boeing 777-300 που χρησιμοποιείται από την τοπική αεροπορική εταιρεία Skyline Express.

Όπως σχολιάζει στο σχετικό δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η πτήση αποτελεί ένδειξη ότι οι υποδομές της Ουκρανίας παραμένουν σε λειτουργία και ότι μπορεί να εγγυηθούν την ασφάλεια παρά τις συνεχείς ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

«Μια τεχνική μεταφορά του Boeing 777-300 πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ του Κιέβου (KBP) με προορισμό ένα αεροδρόμιο της Ευρώπης, έπειτα από αίτημα του ουκρανικού αερομεταφορέα Skyline Express», ανέφερε το αεροδρόμιο στην σελίδα του στο Facebook.

Το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από το αεροδρόμιο, δείχνει ένα αεροπλάνο να απογειώνεται και μέρος του διαδρόμου, χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, αυτή ήταν η τέταρτη επιτυχής αναχώρηση από τότε που οι αεροπορικές πτήσεις απαγορεύθηκαν λόγω του πολέμου.

Η Ουκρανία έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει εκ νέου το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ το συντομότερο δυνατόν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, λέγοντας ότι οι αμυντικές της δυνατότητες έχουν γίνει σημαντικά πιο ισχυρές.