Skip to main content

Δανία: Μπαράζ συλλήψεων για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση

Ritzau Scanpix/via REUTERS

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας προειδοποίησε τον Αύγουστο ότι η απειλή για τη χώρα έχει αυξηθεί αφότου διαδηλωτές κατά του Ισλάμ κατέστρεψαν αντίτυπα του Κορανίου

Σε πολλές συλλήψεις –ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει επί του παρόντος διευκρινιστεί- ανακοίνωσε ότι προχώρησε η αστυνομία της Κοπεγχάγης και η υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας (PET), στο πλαίσιο έρευνας για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Οι δύο υπηρεσίες ασφαλείας έχουν προγραμματίσει ενημέρωση των δημοσιογράφων στις 14:00 ώρα Ελλάδας στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το Reuters.

Η PET προειδοποιεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία για το ενδεχόμενο επιθέσεων και από το 2010 διατηρεί στο 4 το επίπεδο προειδοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων σε μια κλίμακα από 1 ως 5, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει «σημαντική» απειλή.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας προειδοποίησε τον Αύγουστο ότι η απειλή για τη χώρα έχει αυξηθεί αφότου διαδηλωτές κατά του Ισλάμ κατέστρεψαν αντίτυπα του Κορανίου.

«Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ολλανδία: Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής

«Σημαντική» είναι σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας, NCTV, εκτιμά ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη, το επίπεδο απειλής στη χώρα αυξάνεται από το 3, όπου βρισκόταν από τον Δεκέμβριο του 2019, στο 4, στην πενταβάθμια κλίμακα.

Ολλανδία: Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής