Skip to main content

Ιταλία: Συνάντηση της «Μαύρης Διεθνους» στην Φλωρεντία

Πηγή: X- Matteo Salvini

Ακραία επίθεση 12 ακροδεξιών κομμάτων κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης - «Οι κυβερνώντες ελίτ μας αναγκάζουν να αντικαταστήσουμε με μετανάστες, με ξένους»

Συνέδριο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς διοργάνωσε σήμερα στη Φλωρεντία ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

«Για μένα είναι μια όμορφη μέρα σε μια όμορφη πόλη, για πρώτη φορά είναι δυνατή μια άλλη πλειοψηφία στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου που μετείχαν Ακροδεξιά κόμματα της λεγόμενης «Μαύρης Διεθνούς» από 12 ευρωπαικές χώρες, υπό τον τίτλο «Ελεύθερη Ευρώπη”.

Στο συνέδριο μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς και ο  Γκέερτ Βίλντερς που αναδείχθηκε νικητής στις πρόσφατες εκλογές στην Ολλανδία.

Στο μήνυμά της η Μαρίν Λεπέν εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ  υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζει την ιστορία και τους πολιτισμούς μας, μας βλέπει ως προϊόντα  και βλάπτει τον λαό μας. Σε μια εποχή που η ΕΕ ετοιμάζεται να αλλάξει και να απλοποιήσει το σύμφωνο μετανάστευσης, πρέπει να κινητοποιηθούμε επειγόντως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε η Λεπέν και πρόσθεσε : «Για την κυρία φον ντερ Λάιεν, η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, αλλά έργο. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα αφήσουμε τις Βρυξέλλες να κυβερνήσουν εις βάρος των ζωών των ευρωπαϊκών λαών».

Ο Βίλντερς στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Σαλβίνι «πηγή έμπνευσης και θα παραμείνεις πάντα έτσι».

«Η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές»

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι κάλεσε «την  κεντροδεξιά  να διαλέξει ανάμεσα στη συνεργασία  με σοσιαλιστές και κομμουνιστές  και σε μια δεξιά κυβέρνηση», ζητώντας να υιοθετηθεί το «ιταλικό μοντέλο» και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις ευρωεκλογές. «Καλώ τη δεξιά που είναι ενωμένη στην Ιταλία να κάνει το ίδιο και στην Ευρώπη, χωρίς καμία εμπλοκή: έχουμε την ευκαιρία, η Λέγκα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με σοσιαλιστές και κομμουνιστές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε σκληρά στον Ευρωπαίο Επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι  και κατέκρινε τον ευρωπαϊκό κανονισμό που από το 2035 στοχεύει να ενθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση σε κυβερνητικούς συμμάχους να ετοιμάσουν σχέδιο ανάπτυξης για την πυρηνική ενέργεια στη χώρα.

«Να στείλουμε τους Αριστερούς στο σπίτι τους»

Η ευρωβουλευτής της Λέγκας,Σουζάνα Τσεκάρντι στην ομιλία της είπε ότι «η  Ευρώπη μπορεί και πρέπει να ξαναγεννηθεί και αυτή η νέα Ευρωπαϊκή Αναγέννηση ξεκινά ακριβώς από τη Φλωρεντία. Συνειδητοποιούμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα και επιτέλους να στείλουμε τους αριστερούς στο σπίτι τους».

Η ευρωβουλευτής πρόσθεσε :«Δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, εργαζόμαστε στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προστατεύσουμε τους πολίτες από τεχνοκράτες που προσπαθούν να καταστρέψουν τις ρίζες μας, τις αξίες μας, τον τρόπο ζωής μας, για να επιβάλουν μια ιδεολογική Πράσινη Συμφωνία που φέρνει τις οικονομίες μας στα χέρια της Κίνας και μας υποβάλλει σε συνεχή κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης»

«Απειλή η ΕΕ για την Ευρώπη»

Ο Βούλγαρος ακροδεξιός ηγέτης Κονσταντίν Κονσταντίνοφ είπε ότι «σήμερα η ΕΕ αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δημογραφική κρίση, δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κράτος που να μην επηρεάζεται. Οι μετανάστες θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης, οι κυβερνώντες ελίτ μας αναγκάζουν να αντικαταστήσουμε με μετανάστες, με ξένους… Εμείς-κατέληξε – θέλουμε να είμαστε κύριοι και όχι φιλοξενούμενοι στις χώρες μας».

Ο Γκεοργίου Σιμιόν, επικεφαλής του κόμματος Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων, πρόσθεσε : «Ο Δάντης έδωσε τη Θεία Κωμωδία, πολλά μαθήματα που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα σήμερα. Βλέπουμε την κόλαση στην Ευρώπη: έχουμε παράτυπους μετανάστες, χαμένα εργοστάσια, χαμένη εθνική ταυτότητα και παρακμή του Χριστιανισμού. Η  Φον ντερ Λάιεν και ο Τίμερμανς είναι τρελοί, άρρωστοι».

Η Μάχμπριτ Μπίρκχολμ, επικεφαλής του Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος είπε στην ομιλία της ότι «για πάρα πολύ καιρό η ΕΕ επέτρεψε στην εισβολή ξένων που δεν ανήκουν στην Ευρώπη και αριστερούς δασκάλους να κατηχήσουν τα παιδιά μας».

Ο Πολωνός Ρομάν Φριτς, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Πολωνικού Στέμματος, υπογράμμισε ότι «για εμάς τον σωστό δρόμο στην Ευρώπη τον δίνει ο Θεός, η τιμή, η πατρίδα, η οικογένεια, η πίστη, η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία . Όλα αυτά μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: η καθολική παράδοση, αυτή είναι η ουσία του λατινικού πολιτισμού.Ελάτε  λοιπόν, ας επιστρέψουμε στις ρίζες μας »

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου , ο Σαλβίνι διάβασε από τη Βίβλο το επεισόδιο του Δαβίδ και του Γολιάθ. « Σε 99 περιπτώσεις από τις 100 ο Γολιάθ κερδίζει. Σήμερα υπάρχουν άνδρες και γυναίκες εδώ που θα νικήσουν τον γίγαντα: δεν φοβόμαστε τον Γολιάθ Σόρος », είπε ο Σαλβίνι αναφερόμενος στον αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, κάλεσε τέλος «τους κεντροδεξιούς φίλους του στην Ευρώπη να μην κάνουν το  λάθος να διχαστούν: μεταξύ Μακρόν και Λεπέν θα επιλέγω τη δεύτερη σε όλη μου τη ζωή. Τον επόμενο χρόνο, για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών θεσμών, η ενωμένη και αποφασιστική δεξιά μπορεί να απελευθερώσει τις Βρυξέλλες από αυτούς που την καταλαμβάνουν παράνομα», κατέληξε ο Σαλβίνι.