Skip to main content

Καζακστάν: Φωτιά σε ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 13 νεκροί

(REUTERS/Pavel Mikheyev)

Στο κτίριο βρίσκονταν 72 άνθρωποι και οι 59 μπόρεσαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα χωρίς βοήθεια

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πρώην πρωτεύουσας της χώρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς «βρέθηκαν 13 νεκροί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους». Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Zakon.kz, που επικαλέστηκε το γραφείο του δημάρχου της Αλμάτι, άλλοι τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Κατά την ίδια πηγή, η φωτιά, για την οποία οι αρχές ειδοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκε στο υπόγειο τριώροφου κτιρίου, στο υπόγειο και στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ξενοδοχείο. Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα στους πυροσβέστες για να σβήσουν τις φλόγες και τα θύματα – σύμφωνα με το ίδιο μέσο – πέθαναν εξαιτίας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Στο κτίριο βρίσκονταν 72 άνθρωποι και οι 59 μπόρεσαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα χωρίς βοήθεια. Όπως έγινε γνωστό, έχει ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters