Skip to main content

Ινδία: 24 νεκροί από κεραυνούς μέσα σε δύο ημέρες

Η πολιτεία Γκουτζαράτ επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και απώλειες στη ζωικό κεφάλαιο

Συνολικά 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνούς και περίπου 23 τραυματίστηκαν εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν τη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η πολιτεία επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και απώλειες στη ζωικό κεφάλαιο.

Ο υπουργός Γεωργίας της περιοχής δήλωσε πως ξεκινούν αυτοψίες για την αξιολόγηση των ζημιών και γνωστοποίησε πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD) προέβλεψε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της πολιτείας και σήμερα Δευτέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Πολιτεία δέχεται ισχυρό πλήγμα από τα καιρικά φαινόμενα. Τον Αύγουστο του 2020, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω σδοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες. Έναν χρόνο νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2019, 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία σε περιστατικά που σχετίζονταν με ακραίες βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από Reuters