Skip to main content

Γάζα: Νεκρός Παλαιστίνιος αγρότης από ισραηλινά πυρά, εν μέσω εκεχειρίας

Ισραηλινοί στρατιώτες συμμετέχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Israeli Defence Forces/Handout via REUTERS

Η επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων έγινε στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι

Ένας Παλαιστίνιος αγρότης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σήμερα, από επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Η επίθεση σημειώνεται κατά την τρίτη ημέρα της τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Χαμάς: Νεκροί 4 στρατιωτικοί διοικητές

Στο μεταξύ, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών διοικητών στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ αυτών είναι και ο στρατιωτικής διοικητής της ταξιαρχίας της Βόρειας Γάζας, ο Αχμεντ αλ Γκαντούρ.

“Ο Αχμεντ Γκαντούρ ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Χαμάς και διοικητής της Βόρειας Ταξιαρχίας”, ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος με ανακοίνωση που ανήρτησε στο κανάλι της στο Telegram.

Μεταξύ των τριών άλλων που σκοτώθηκαν είναι ο Αϊμάν Σιάμ, επικεφαλής των μονάδων εκτόξευσης ρουκετών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP