Skip to main content

Γερμανία: Το συνδικάτο Verdi καλεί σε απεργία για την Black Friday

Τα επηρεαζόμενα κέντρα βρίσκονται στο Koblenz, τη Λειψία, το Rheinberg, το Dortmund και το Bad Hersfeld

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε τα μέλη του να απεργήσουν σε πέντε κέντρα διανομής της Amazon σε όλη τη Γερμανία για την Black Friday, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η ισχυρή ζήτηση χάρη στις ευκαιρίες της Black Friday σημαίνει ότι η ημέρα αυτή είναι συνήθως μία από τις πιο κερδοφόρες για τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως η Amazon.

«Οι εργαζόμενοι της Amazon αποφάσισαν να μετονομάσουν τη Black Friday σε «Make Amazon Pay Day»», δήλωσε η Silke Zimmer, μέλος για το λιανικό εμπόριο στο διοικητικό συμβούλιο της Verdi.

Η εργασία θα σταματήσει από τη νυχτερινή βάρδια της Πέμπτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, δήλωσε το συνδικάτο, στο πλαίσιο μιας διαμάχης που ξεκίνησε το 2013 για την άρνηση της Amazon να αναγνωρίσει τις κλαδικές συμφωνίες αμοιβών.

Τα επηρεαζόμενα κέντρα βρίσκονται στο Koblenz, τη Λειψία, το Rheinberg, το Dortmund και το Bad Hersfeld, δήλωσε το Verdi.

Η αμερικανική εταιρεία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι αμοιβές, οι παροχές και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην εταιρεία είναι «εξαιρετικές».

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι μισοί από τους συναδέλφους μας είναι μαζί μας για πάνω από πέντε χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon την Πέμπτη.

Πηγή: Reuters