Skip to main content

BBC: Σύμμαχος του Πούτιν υιοθέτησε παιδί που «χάθηκε» στην Ουκρανία

Tα αρχεία δείχνουν ότι η ταυτότητα του κοριτσιού άλλαξε στη Ρωσία

Ένας βασικός πολιτικός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν υιοθέτησε ένα κορίτσι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από ίδρυμα παιδιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το BBC.

Όπως επισημαίνει το BBC, το όνομα του 70χρονου Σεργκέι Μιρόνοφ, μέλους της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, αναφέρεται στο αρχείο υιοθεσίας ενός δίχρονου κοριτσιού από μια γυναίκα, με την οποία είναι παντρεμένος.

Κατά το βρετανικό δίκτυο, τα αρχεία δείχνουν ότι η ταυτότητα του κοριτσιού άλλαξε στη Ρωσία, ενώ ο κ. Μιρόνοφ δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε κάποιο σχόλιο.

Το παιδί, που αρχικά ονομαζόταν Μαργαρίτα, ήταν ένα από τα 48 που χάθηκαν από το Περιφερειακό Σπίτι Παιδιών της Χερσώνας, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη.

Είναι μεταξύ των περίπου 20.000 παιδιών που, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, έχουν απαχθεί από τις ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσίδα επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, με την κατηγορία του παράνομου εκπατρισμού παιδιών από εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία, με σκοπό την οριστική απομάκρυνσή τους από τη χώρα τους.

Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν εκπατρίζει παιδιά από την Ουκρανία, αλλά τα απομακρύνει για να τους παρέχει προστασία από τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

«Λέει ψέματα με κάθε του ανάσα»: Τα κροκοδείλια δάκρυα του Πούτιν για την «τραγωδία» στην Ουκρανία