Skip to main content

Γάζα: Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με ομήρους, 77 και 12 χρονών

Επικρίνουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο ένα βίντεο διακρίνεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ενώ στο δεύτερο βίντεο ένα νεαρό αγόρι.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την 77χρονη Χάνα Κατζιρ και τον 12χρονο Γιαγκιλ Γιακοβ. Και οι δύο απήχθησαν κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου.

https://twitter.com/DonKlericuzio/status/1722660484225093738

Στα βίντεο οι δύο όμηροι εμφανίζονται να μιλούν στα εβραϊκά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι προκάλεσε την κατάσταση.

Είναι η πρώτη φορά που η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσιεύει βίντεο με ομήρους που κρατά.

Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης των Ταξιαρχιών Αλ-Κοντς δήλωσε σε ηχογραφημένο μήνυμα ότι η ομάδα ετοιμάζεται να απελευθερώσει τους δύο Ισραηλινούς ομήρους, για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους.

«Είμαστε έτοιμοι να τους απελευθερώσουμε για ανθρωπιστικούς λόγους όταν θα πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας επί του πεδίου», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι η δεύτερη πιο ισχυρή ομάδα στη Γάζα. Θεωρείται ότι δεν γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο, συντάχθηκε με την τρομοκρατική ομάδα και συμμετείχε στην εισβολή της στο ισραηλινό έδαφος μόλις αντελήφθη την επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα:

Γάζα: Οι 8 ένοπλες ομάδες που βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισραήλ