Skip to main content

Αυστραλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε παμπ- 5 νεκροί, αρκετοί τραυματίες

ABC Ballarat: Laura Mayers

Τα ακριβή αίτια και οι περιστάσεις της τραγωδίας δεν έχουν εξιχνιαστεί

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους θαμώνες που κάθονταν σε τραπέζια στην μπροστινή αυλή μιας παμπ στο Ντέιλσφορντ, στην επαρχία Βικτόρια της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), ένα λευκό SUV BMW ανέβηκε στο κράσπεδο και χτύπησε τους θαμώνες της παμπ που βρίσκεται στη Vincent Street, ανέφερε η αστυνομία. Δύο άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους ακαριαία στο σημείο. Κορίτσι που μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματά του. Επίσης τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, ενώ ένα αγόρι μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ακόμη αν τα θύματα ήταν συγγενείς, ούτε αν το συμβάν οφειλόταν στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας από τον οδηγό. Διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν επισκέπτες, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί σε αυτό το στάδιο.

Τα ακριβή αίτια και οι περιστάσεις της τραγωδίας δεν έχουν εξιχνιαστεί.Οι αστυνομικές αρχές περιμένουν να μιλήσουν με τον 66χρονο οδηγό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Πάντως δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο. Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ αλλά δεν βρέθηκε αλκοόλ στον οργανισμό του.