Skip to main content

Χαμάς: Αγνοούνται 60 όμηροι, λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ

Δύο γυναίκες, των οποίων έχουν απαχθεί μέλη της οικογένειάς τους, παρηγορούν η μία την άλλη στο Τελ Αβίβ. REUTERS/Ronen Zvulun

23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια, υποστηρίζουν

Περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, υποστήριξε σήμερα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς .

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

“Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων κατά της Γάζας”, δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει  τη δήλωση.

 «Πάγωσε» η απομάκρυνση των ξένων πολιτών από την Γάζα

Την ίδια ώρα η Χαμάς, ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών, και αυτών με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο,  λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν για τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

“Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα”, σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.