Skip to main content

Ιταλία: Παραιτήθηκε σύμβουλος της Μελόνι μετά τη ρωσική φάρσα στην πρωθυπουργό

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η πρωθυπουργός της Ιταλίας, η παραίτησή του έγινε δεκτή.

Ο διπλωματικός σύμβουλος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Φραντσέσκο Ταλό, υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα – φάρσα δύο Ρώσων ηθοποιών στην Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η κ. Μελόνι, η παραίτησή του έγινε δεκτή.

«Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο», δήλωσε η κ. Μελόνι.

Όπως πρόσθεσε, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία είχε κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσε τον διπλωματικό της σύμβουλο, αλλά στη συνέχεια «δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις».

Τζ. Μελόνι: Θύμα τηλεφωνικής φάρσας η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι φαρσέρ ήρθε σε επικοινωνία με τον διπλωματικό σύμβουλο της Ιταλίδας πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε ως πρόεδρος επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ζήτησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της.

Η φάρσα στήθηκε στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου από Ρώσους κωμικούς ηθοποιούς, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος. Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Αφρικανό ηγέτη φέρεται να ζήτησε την γνώμη της Μελόνι σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ