Skip to main content

«Φέρτε το μωρό μου πίσω στο σπίτι»: Η έκκληση της μητέρας της ομήρου μετά το βίντεο της Χαμάς

Η μητέρα της Μάγια Σεμ, η οποία κρατείται όμηρος από τη Χαμάς, μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, 17/10/2023. Φωτ. REUTERS/Ronen Zvulun

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στο σπίτι. Πήγε απλώς σε ένα πάρτι, σε ένα φεστιβάλ, για να διασκεδάσει. Και τώρα είναι στη Γάζα και δεν είναι η μόνη»

Έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων απηύθυνε η Κερέν Σεμ, μητέρα της 21χρονης Γαλλοϊσραηλινής Μάγια Σεμ που κρατείται στη Γάζα και η οποία εμφανίζεται σε βίντεο που έδωσε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, η μητέρα της 21χρονης, κρατώντας μία φωτογραφία της κόρης της, είπε: «Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στο σπίτι. Πήγε απλώς σε ένα πάρτι, σε ένα φεστιβάλ, για να διασκεδάσει. Και τώρα είναι στη Γάζα και δεν είναι η μόνη».

Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που πήγαν σε αυτό το πάρτι. Υπάρχουν μωρά, παιδιά και ηλικιωμένοι, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, που απήχθησαν. Τα σπίτια τους κάηκαν» συνέχισε η μητέρα της ομήρου και πρόσθεσε: «Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο και να τους φέρουμε όλους πίσω στα σπίτια μας».

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε επίσης την απελευθέρωση της 21χρονης και καταδίκασε «την αθλιότητα της σύλληψης αθώων ανθρώπων ως ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους».

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο κ. Μακρόν ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της 21χρονης.

«Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς» πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μάγια Σεμ.

Η Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας και εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ, κρατά έκτοτε, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, περίπου 200 ομήρους. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι οι όμηροι είναι «μεταξύ 200 και 250».

naftemporiki.gr