Skip to main content

Ισραήλ: Επιδρομή και στον Λίβανο μετά τα πυρά από όλμο

REUTERS/Mohammed Salem 


Στον Λίβανο δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ ανέφερε πυρά από όλμο προερχόμενο από τον Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι πραγματοποιούν επιδρομές πυροβολικού στον Λίβανο μετά από «πυρά που δέχθηκαν το πρωί της Κυριακής σε ισραηλινό έδαφος».

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, τα πυρά από τον Λίβανο έπεσαν στην περιοχή Mount Dov στα σύνορα με τον Λίβανο και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. «Ο ισραηλινός στρατός λαμβάνει προπαρασκευαστικά μέτρα, θα συνεχίσει να επιχειρεί σε όλες τις περιοχές και ανά πάσα στιγμή που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ισραηλινών αμάχων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβανο δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ. Το Σάββατο σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης».

Σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών της Γάζας στο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ έκανε λόγο για μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε όσους αναζητούν εξομάλυνση με τη χώρα».