Skip to main content

Τραμπ: «Απάτη» και «κυνήγι μαγισσών» η δίκη μου

Φωτ. REUTERS/ Brendan McDermid/ Pool

«Αυτή είναι η συνέχεια του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών», είπε ο Τραμπ προσερχόμενος στο δικαστήριο στο Μανχάταν

Σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για απάτη παρουσιάστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ο Τραμπ διόγκωσε το ύψος των περιουσιακών στοιχείων του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους δανείου και ασφάλισης.

«Αυτή είναι η συνέχεια του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών», είπε ο Τραμπ προσερχόμενος στο δικαστήριο στο Μανχάταν.

«Έφτιαξα μια μεγάλη εταιρεία. Είναι τρομερό», συνέχισε και πρόσθεσε: «Έχουμε μερικά από τα σπουδαιότερα ακίνητα στον κόσμο. Και τώρα πρέπει να πάω ενώπιον μίας αδίστακτης δικαστού».

Φορώντας ένα σκούρο μπλε κοστούμι και μια καρφίτσα με αμερικανική σημαία στο πέτο του, ο Τραμπ αποκάλεσε τη δικαστή «ρατσίστρια», υποστηρίζοντας ότι έχει ανοίξει βεντέτα εναντίον του.

Από την πλευρά της, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι «ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα νομίζεις ότι μπορεί να έχεις, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».