Skip to main content

Κριμαία: Πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Φωτογραφία αρχείου

Η Ουκρανία εντείνει τις επιθέσεις κατά των ρωσικών στρατιωτικών θέσεων στην προσαρτημένη χερσόνησο

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του από πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Ένας πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο.

«Το αρχηγείο του στόλου χτυπήθηκε από εχθρική επίθεση με πυραύλους», δήλωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερο πλήγμα.

«Μια νέα επίθεση είναι πιθανή. Μην έρχεστε στο κέντρο της πόλης, μείνετε στο εσωτερικό των κτιρίων. Για όσους βρίσκονται κοντά στο αρχηγείο του στόλου, σε περίπτωση που ακούσετε σειρήνες, πηγαίνετε στα καταφύγια», έγραψε στο Telegram.

Η Ουκρανία εντείνει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις κατά των ρωσικών στρατιωτικών θέσεων στην προσαρτημένη χερσόνησο. Η χερσόνησος, η οποία προσαρτήθηκε το 2014, μετατράπηκε από τη Ρωσία σε στρατιωτικό φρούριο με αρκετές ναυτικές και αεροπορικές βάσεις.

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος ξεκίνησε στην Κριμαία και εκεί θα τελειώσει» – Γιατί είναι τόσο σημαντική

Η Ουκρανία επιτέθηκε στη χερσόνησο σε μαζική κλίμακα για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022. Τότε προκλήθηκαν ζημιές σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και καταστράφηκαν μερικά μαχητικά αεροπλάνα. Τον Οκτώβριο, πριν από περίπου έναν χρόνο, η γέφυρα της Κριμαίας ανατινάχθηκε για πρώτη φορά και έκτοτε η γέφυρα έχει δεχθεί επιθέσεις επανειλημμένα, λόγω της σπουδαιότητάς της για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων.

Το Σάββατο ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Μιχαΐλο Φεντόροφ προανήγγειλε ότι το Κίεβο θα είναι ικανό για περισσότερες επιθέσεις εναντίον ρωσικών πλοίων, χάρη στην τεχνολογία.